лого Хижа Чаирски езера

Информация

общ. Девин с, Триград, Чаирски езера

h.chez.rosen@abv.bg

посещения: 9 012

Свали

За Контакти

Забележителности Почивки в България

Описание:

Добрe дошли в хижа Чаирски езера

Докоснете се до сърцето на девствената природа, далеч от градския шум и напрежение! Потопете се в магията на истинската родопска атмосфера!

Хижата е в непосредствена близост до защитената местност Чаирски езера – район, известен с естествено образували се свлачищни езера, ливади и вековни смърчови гори. Намира се на 1400 м.н.в. в чудната природа на Западните Родопи, оградена от пъстри ливади, езера и необятни иглолистни гори. Едно от най-чистите места в България. Прекрасно място за пешеходен туризъм, част от маркирания туристически маршрут х. „Студенец” – х. „Смолянски езера” – х. „Перелик” – х. „Ледницата” – с. Мугла - хижа „Чаирски езера” – х. „Триградски скали”.

Мястото е отправна точка за посещение на редица природни забележителности, като пещерите Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Ледницата, Триградското и Чаирското  ждрела,  местността Пияната гора, резерват Шабаница.

Хижата предлага отлични условия за алтернативен и екотуризъм, пешеходни маршрути и екстремни занимания. Поради специфичното си разположение мястото е предпочитано от български и международни скаутски организации, които провеждат свои лагери и специализирани обучения при нас.

 

База

 

Със своето уникално местоположение хижата предлага редица възможности като алтернатива на масовия туризъм – тишина, спокойствие и непокътната природа, автентична атмосфера, уникални гледки и пейзажи, туристически преходи с различна степен на сложност, пещерни занимания, отлични дадености за приключенски и екстремни дейности.

Легловата база е разположена в масивна двуетажна постройка. Сградата разполага със 70 места, разпределени в стаи с по 5,6 и 8 дървени двуетажни легла, както и с едно голямо спално помещение с 22 легла.

Новоизградени и добре подържани баня и тоалетни има на етажа.

На партерния етаж е разположена просторна и светла столова, в която по предварителна заявка на всеки турист или група може да бъде сервирана разнообразна храна.

Сградата е електрифицирана.

 

Цена на нощувка – 12 лв.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ 

Информация за Чаирски езера
Чаирските езера са разположени в защитен район в Западните Родопи, близо до Триград. Известен е с естествено образувалите се свлачищни езера, стари смърчови гори и ливади. Територията му се намира на 1400 м надморска височина. Според учени езерата са се образувани при топенето на ледници през ледниковия период.

 

Посетете ни!

Споделете:

Подобни фирми