лого Община Благоевград

Информация

Община Благоевград, пл. "Георги Измирлиев" 1

kmet@blgmun.com

посещения: 14 173

Свали

Социални Линкове:

За Контакти

Забележителности Почивки в България

Описание:

На 100 км южно от София по пътя за Солун и Атина се намира най-големият град в Югозападна България и областен център - Благоевград

От 2015 година в града функционира и най-големият мол в Югозападна България – „Ларго“. [19]

Благоевград има реални възможности да се разраства в посока към кварталите „Еленово“ и „Струмско“ и най-вероятно ще „погълне“ близките села в най-скоро време. Преди няколко години бе направен основен ремонт на градската градина и също така беше построен нов мост. Вече е готова и новото здание, което превърна сергийния пазар в съвременен търговски център.

Благоевград е университетски град.

В него се намират Югозападният университет “Неофит Рилски “ и Американският университет в България, които все повече се налагат в културния и обществения живот на града и носят славата му на най-младия университетски център.

В града има още три висши училища:

Колеж по туризъм, Колеж по икономика и мениджмънт и Медицински колеж.
Благоевград, разположен в непосредствена близост до Гърция и Македония, с наличие на съвременни транспортни връзки, богат със своите културни и исторически забележителности, с природните си красоти и лечебни минерални води, става все по-привлекателен за културен и екологичен туризъм, за летен и зимен отдих.

Споделете:

Подобни фирми