лого Конна база Ездул - Хисаря

Информация

гр. Хисаря, кв.Веригово, стопански двор

lazar_ilchevski@abv.bg

посещения: 7 094

Свали

За Контакти

Развлечения Конна езда

Описание:

 Конна база Ездул град ХисаряКонна база Ездул стартира дейността си любителски. Благодарение на съдбата при тях се озова едно изключително животно - жребецът Манеж от породата Арабска Шагия.
Към настоящия момент има 25 прекрасни коня.

 

За нас

Ние сме любов към хората, природата, конете и всичко живо! Любовта се корени в нас от самото ни раждане. И благодарение на конете успяваме не само да я запазим, а и да я усилваме непрестанно.
За нас всеки клиент е наш любим гост и наш приятел!

Започнахме всичко абсолютно любителски. Благодарение на съдбата при нас се озова едно изключително животно - жребецът Манеж от породата Арабска Шагия, с изключително расово потекло – баща Мефистофел и дядовци Момент и Неапол (може да се каже едни от най-интересните и ценни коне, присъствали някога в нашата страна). И така постепенно стигнахме до настоящия момент, в който имаме 25 прекрасни коня.

Много обичаме работата с деца. Всеизвестно е значението на общуването им с животни, спомагащо за изграждането и осъзнаването на естествените взаимоотношения с природата и грижата към всичко живо. А и чисто физически ездата е благоприятна за развитието на правилна структура на тялото, гръбначния стълб и също така развитието на всички мускули в човешкото тяло. Освен това конят ще ви даде спокойствие, хармония, свобода, вдъхновение и истинско израстване във всякакъв смисъл. Ние ще ви покажем от гърба на коня изключителната и разнообразна природа в древното царство на траките – реки, язовири, гори, поляни, ниви, лозя, ливади, овощни градини, причудливи скали, могили, планини. Както и ще ви запознаем с бита и традициите на гостоприемните местни хора, които ще ви предложат не само своята самобитна непредубеденост, но и прекрасна естествено отгледана храна.

 

За нашите клиенти предлагаме: 

Настаняване в хотели в гр. Хисаря и в Старосел, транспорт за нашите клиенти от хотела до конната база и обратно, организиране на преходи по избрани от вас маршрути, оборудване за езда (чапси, брич, каска), разходка с каручка, пикник, барбекю, приключение в планината с високопроходими джипове.

Ездул е едно от тракийските названия на тракийския бог-конник. Тракийският конник – (наречен от гърците Херос, Херой – а от тук и думата герой) - тракийски бог на лова, плодородието, живота и смъртта, бог всезнаещ и всечуващ – всебог.
Повече от ясно е, че наименованието Eздул е свързано със съвременната българска дума яздя и означава яздещия, ездачът. Наставката ул е типична за прабългарските лични имена като Драгул, Видул, Цанкул, Градул и др. Дори и в наше време съществува българско име Ездимир свързано с бога-ездач. Нашите прадеди траките са били известни като конен народ, ездата е била едно от първите неща, които тракийските деца са научавали. Не само момчетата са се обучавали в изкуството на кавалериста, но също и момичетата. Историята за Харпалика свидетелства за това. Нейният баща я научил да пие мляко направо от вимето на кобилата, а също и да язди майсторски...В българските земи са намерени огромно количество тракийски оброчни плочки с изображения на конници. Kонните надбягвания на Тодоров ден са ехо на празниците посветени на тракийския конник- традиция започнала преди хилядолетия. 

 

Омир пръв споменава траките в неговата „Илиада”. Той с възхищение ги описва така: Там настрана са скоро дошлите траки, разположени най-накрая от всички. Между тях е цар Резос, син на Епоней. Неговите коне са най-хубавите и най-едрите, каквито съм виждал, по-бели от сняг, бързоноги като вихър. Колесницата му е хубаво украсена и със злато, и със сребро.Той дойде с оръжия златни, огромни, дивни да ги видиш - не прилича на смъртни да ги носят, а на безсмъртни богове.

 

Контакти:

АДРЕС: гр.Хисаря, кв. Веригово, стопански двор

тел: +359 897 864 364

Споделете:

Подобни фирми