лого ГУЛБАНИС ВАЙН ООД

Информация

Горна Оряховица 5100 ул. Хан Крум 1

office@gulbaniswine.com

посещения: 3 259

Свали

Социални Линкове:

За Контакти

Развлечения Винарни

Описание:

ГУЛБАНИС ВАЙН ООД

Масивите на изба Гулбанис са разположени по полегатите хълмове край с. Горски Долен Тръмбеш, в чието подножие р. Янтра извива сребриста снага. Красотата на местността съвсем естествено се преплита в екзотичното име на избата Гулбанис, което се превежда „лице красиво като цвете”. Идеята е свързана със съпругата на един от основателите на фирмата.
Засаждането на нашите лозя започна през 2008г., като постепенно достигна площ от 450 дка.

Харесвани вина

Сред най-продаваните продукти на фирмата е сухо бяло вино Мускатo Бианко, спечелило Голям Златен Медал на винения конкурс Брюксел 2014. Много харесвани от любителите на вино са червените вина Ряховец фортрес”(кафяв етикет), спечелили сребро и бронз на Декантер, Лондон 2013 и злато и бронз в САЩ 2014. През 2015 Гулбанис Вайн пуска на пазара нови серии вина:
„Ту Ривърс”(„Две реки”) – висок клас отлежали вина и „Блек сторк” („Черен щъркел”), купаж бяло сухо и купаж червено сухо вино.

 

Мускато БианкоЧерен ЩъркелШардоне Две рекиМерло

 

Вековни традиции

Регионът се слави с вековни лозаро-винарски традиции, а в близост се намират едни от на-известните туристически обекти на Великотърновска област- останките на римския град Никополис ад Иструм, хълма Царевец, с.Арбанаси и др.

Сортове и регион

С цел осигуряването на суровина за качествени вина, ние се консултирахме с български експерти по лозарство както и с италиански специалисти в областта на лозовия посадъчен материал.

Подбраните за засаждане сортове са съобразени със специфичните климатични условия и почвен състав в масивите на „Гулбанис”. Всички лози са внос от Италия. Грижите и брането на лозите се извършват на ръка, за да се гарантира качеството на вината.

 

Сортове, засадени лози

Те растат под непрестанното наблюдение и грижи на екип от консултанти, агрономи и опитни работници.

Каберне Фран

Каберне Совиньон (разновидности)

 

Мускат Бианко

Шардоне

 

Гевюрцтраминер

Каберне Карменере

Марселан

Мерло

Сира

 

Производство

Производството на вина се осъществява със съдействието на утвърдени български специалисти в областта. Постигнатото отлично качество е многократно оценявано както подобава на престижни международни конкурси.

Реколта от лозята

Реколтата от нашите лозя е в основата на производството на редица качествени вина, купажирани или чисти, млади или отлежали.

Европейски продукт

Експертните съвети на специалисти с богат международен опит във винопроизводството, умело приложени в производството на нашите вина, дават резултат в реализирането на продукти с доказано европейско качество.

 

 

 

Отличия

 

Дистрибутори

гр. София

гр. Велико Търново и региона

гр. Плевен и региона

Фирма Мейк-98

Винари Трейд

Евелин Комерс ООД

гр. Слънчев Бряг и региона

М.М. Комерс ООД

 

Жанет ООД

гр. Варна и региона

Магазини 300

Споделете: